Catechese kinderen

Eerste communie

De catechese voor kinderen ter voorbereiding op Doop, Eerste Communie en Vormsel.

De catechese wordt gegeven op zondagmorgen vóór aanvang van de Hoogmis (11.15 uur). Jaarlijks in de maand mei na afloop van de voorbereidingsperiode vindt de eerste communie plaats voor de kinderen.

Op 14 mei 2017 wordt de eerste communieviering gehouden voor de Nederlandstalige kinderen.

Op 21 mei 2017 wordt de eerste communieviering gehouden voor de Engelstalige en anderstalige kinderen.

Contactpersoon is mw. Gracia Glas, 06-24153144.

Doopsel & Vormsel

Kinderen en jongvolwassenen en volwassenen kunnen het gehele jaar gedoopt worden. Dit vindt meestal plaats op een zaterdag of zondagmiddag.

Het ontvangen van het sacrament van het Vormsel voor jongvolwassenen en volwassenen is eveneens het gehele jaar mogelijk.

De eerst volgende viering van het Vormsel wordt gehouden op 28 mei 2017.

Uw contactpersoon hiervoor is de rector Rafael Ojeda 020-2400803 of pastor Wim Veth 020-2400802.

Catechese volwassenen

In de Onze Lieve Vrouwe Kerk bestaat vanzelfsprekend de mogelijkheid om de Volwassenencatechese te volgen. Hierbij bereiden de volwassene zich voor op het Doopsel, Vormsel en de H. Eucharistie.

Middels deze initiatiesacramenten zullen zij na de voorbereiding toetreden tot de Rooms-Katholieke Kerk en kunnen zij - eventueel met Pasen - worden gedoopt.

De cursus wordt verzorgd in overleg met de priesters.

Voor nadere informatie en/of aanmelding kunt u met hen contact opnemen op telefoonnummer 020-2400803 dhr. R. Ojeda of 020-2400802 dhr. W. Veth.

De cursus wordt over het algemeen verzorgd op dinsdagavond van 20.15 uur tot 21.30 uur.

Huwelijk

De Onze lieve Vrouwe Kerk is een prachtige locatie voor een Rooms-katholieke huwelijksviering in het hart van Amsterdam. Voor een katholiek huwelijk is het nodig dat tenminste één van de partners Rooms-katholiek gedoopt is. De priesters van de kerk bereiden aanstaande echtparen graag voor op het huwelijk en organiseren hiertoe ook de cursus huwelijksvoorbereiding.

Zie verder de tips voor het trouwen (HTML, PDF).

Vlak naast de Onze Lieve Vrouwe Kerk ligt Hotel Pulitzer, een stijlvolle trouwlocatie van de Gemeente Amsterdam. Je kunt daar terecht voor het burgerlijke huwelijk om aansluitend voor de katholieke huwelijkssluiting naar de Onze Lieve Vrouwe Kerk te gaan. De glazen zaal van het naast de kerk gelegen Ontmoetingscentrum kan gereserveerd worden voor een receptie aansluitend op het kerkelijke huwelijk. Deze zaal is rechtstreeks vanuit de kerk bereikbaar.

Marriage courses in English