Kerkmuziek

Muziek speelt in de liturgie van de Rooms-katholieke kerk een belangrijke rol. De paters Redemptoristen hechtten veel waarde aan de kwaliteit van de muziek, niet verwonderlijk omdat de stichter van hun congregatie, de heilige Alphonsus de Liguori, ook componist was.

Sint Alphonsuskoor

Sint Alphonsus

Sinds de inwijding in 1854 is er een koor aan de kerk verbonden. Als oprichtingsdatum wordt 1 mei 1881 aangehouden, de datum waarop het heren- en jongenskoor zich aansloot bij de Sint Gregoriusvereniging.

Geschiedenis van het koor

Lid worden?

Nieuwe leden zijn van harte welkom. U kunt zich aanmelden bij de dirigent-organist Erik Jan Eradus of het bestuur.
Het koor repeteert dinsdag van 19.30 tot 21.30 uur in de grote zaal van het ontmoetingscentrum naast de kerk.
Twee- tot driemaal per maand wordt tijdens de Hoogmis een meerstemmige mis gezongen, op de overige zondagen zingt een schola Gregoriaans.

Varia

Het orgel is gebouwd door broeder Caspar Rettlar CssR in 1859.
Het werd in 1886 uitgebreid door M. Maarschalkerweerd (Utrecht).
In 1962 werd de pneumatische tractuur vervangen door een electrische en werd de omvang uitgebreid door Adema-Schreurs .
Wegens restauratie werkzaamheden moest het orgel van 1994 tot 2002 worden opgeslagen. In 2002 is het door Flentrop Orgelbouw teruggeplaatst.