Actueel

Kerstconcert Canticum Novum maandag 19 december

Kerstconcert Canticum Novum maandag 19 december

We kennen inmiddels de mooie traditie van het kerstconcert in de Onze Lieve Vrouwekerk. Na twee keer afstel wegens corona, kijken we er naar uit de draai weer op te pakken en een prachtig concert te verzorgen. Voor zowel de teksten als de muziek hebben we dit jaar geput uit de rijke middeleeuwse traditie. Zo brengen wij een typisch middeleeuws verhaal over het ontstaan van een kerstlied In dulci Iubilo. De bekende en geliefde componist Rutter heeft er een kerstverhaal van gemaakt en pastoor Jan-Jaap Peperstraten heeft voor ons een vertaling naar het Nederlands verzorgd.

De uitvoering wordt naast enkele solisten verzorgd door Canticum Novum, Schola Matthiae en Laurentius Zangers, Het verhaal zal worden gelezen door een lector, en er wordt medewerking verleend door een hoboïst, een fluitist, een fagottist en pianist/organist Erik-Jan Eradus. Het geheel staat onder leiding van Una Cintina.

De uitvoering is op maandag 19 december om 20. uur in de kerk. Er zal een vrijwillige bijdrage worden gevraagd voor een nader te bepalen goed doel. Na afloop van het concert bent u van harte welkom voor een gezamenlijk samenzijn in het Ontmoetingscentrum met koffie en glühwein.