Caritas in de Onze Lieve Vrouwekerk

In Amsterdam zijn er mensen die hulp nodig hebben. Zij vallen soms uit de boot van sociale voorzieningen. In dit verband hebben we mensen die vanuit hun deskundigheid hen kunnen helpen om hun problemen op te lossen.

Hiervoor is geld een manier om hen tijdelijk met een bescheiden bedrag te kunnen steunen. Wij zullen dankbaar zijn voor elk bedrag dat u kunt geven.

De binnenstadskerken hebben een Parochiële Caritas Instelling (PCI)

Het vermogen van de PCI wordt beheerd door een eigen bestuur, samengesteld uit leden van de verschillende binnenstadskerken, en de opbrengst wordt gebruikt voor diaconale ondersteuning en projecten van deze kerken.

De Parochiële Caritas Instelling van de Heilige Nicolaas is actief op verschillende gebieden:

– Ondersteuning van diaconale projecten met kennis en mankracht

– Coördinatie van hulpvraagprojecten en afstemming van activiteiten

– Noodhulp aan parochianen van de 6 kerken behorende tot de parochie

– Financiële ondersteuning van diaconale projecten